Воскресенье, 05.05.2024, 22:18
Приветствую Вас, Гость | RSS
Меню сайта
Главная » Архив материалов

Стаття 111. Державна зрада 

1. Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином 
України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та 
недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи 
інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах 
воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, 
надання іноземній державі, іноземній організації або їх 
представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти 
України, - 

карається позбавленням волі на строк від десяти до 
п'ятнадцяти років.

(Кримінальний кодекс України)

Просмотров: 531 | Добавил: zakon | Дата: 17.04.2014

Верховний Суд України. Висновки викладені у постановах, ухвалених за результатами розгляду заяв про перегляд судового рішення з підстави, передбаченої п. 1 ч. 1 ст. 355 Цивільного процесуального кодексу України, за перше півріччя 2013 року.

http://avistar.kiev.ua/

Спори, що виникають із земельних правовідносин

1. Відповідно до ч. 2 ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Згідно з вимогами абз. 1 п. 12 розд ... Читать дальше »

Просмотров: 1936 | Добавил: zakon | Дата: 16.07.2013

Ви думаєте, запис відеореєстратора — безумовний доказ вашої правоти в суді? У жодному разі! Водієві потрібно також знати, як розмовляти з інспектором ДАІ, що писати в протоколі про ДТП та якими правами користуватися в суді.

http://avistar.kiev.ua

        Правила доказування

Чому так? Річ у тому, що, незважаючи н ... Читать дальше »

Просмотров: 632 | Добавил: zakon | Дата: 12.07.2013

Интербанк, который является 138-м по размеру активов, с начала года ликвидировал все отделения и прекратил возвращать депозиты.

http://avistar.kiev.ua

"Депозит можно забрать только в Киеве, но физически это невозможно - денег нет. Зарплата не плачена с января... Банк в долгах перед арендодателями, за газ, свет", - рассказала бывший начальник отделения Интербанка в Днепропетровске Марина Козачук.< ... Читать дальше »

Просмотров: 634 | Добавил: zakon | Дата: 17.06.2013

Приписи ст.1212 ЦК (повернення безпідставно набутого майна) застосовуються лише за умови набуття особою майна або його збереження за рахунок іншої особи та відсутності для цього правових підстав або якщо такі відпали.

Оскільки сторонами у справі укладено договір про оплатне виконання замовлення на капітальний ремонт, а кошти, які позивач просить стягнути з відповідача, отримано останнім як оплату виконаних за договором робіт, то такі кошти набуто за наявності правової підстави, а тому вони не можуть бути витребувані відповідно до положень ст.1212 ЦК як безпідставне збагачення (постанова від 22.01.2013 №5006/18/13/2012).

... Читать дальше »

Просмотров: 539 | Добавил: zakon | Дата: 11.06.2013

Юридична компанія «АВІСТАР» вибрала один із юридичних напрямів захисту майнових прав – правова допомога фізичним особам (громадянам) та юридичним особа (підприємствам) у спорах з банками, фінансовими установами, кредитними спілками, факторинговими (колекторськими компаніями).

http://avistar.kiev.ua

... Читать дальше »

Просмотров: 1162 | Добавил: zakon | Дата: 08.05.2013

Украинская экономика, государственное управление, социальные гарантии взаимосвязаны между собой правовой основой – выполнение государственных функций на основании принципов установленных в Конституции и законах Украины.

Ни для кого не является секретом и даже новостью, что в нашей стране положительно решить вопрос, будь-то в сфере здравоохранения, на дороге с государственных автомобильным инспектором или в государственных органах власти, надо внести обязательный «взнос» в интересах частного лица находящегося при исполнении своих служебных или трудовых обязанностей. 

... Читать дальше »

Просмотров: 849 | Добавил: zakon | Дата: 24.04.2013

На прошлой неделе Кабмин одобрил подготовленный Нацфинуслуг законопроект, запрещающий строительство в Украине финансовых пирамид. Главное, что содержит документ, — это определение самого понятия "финансовая пирамида", которого до сих пор нет в действующем законодательстве. Этим термином можно назвать практически все операции с привлечением денег населения, если физлицам обещают баснословные проценты по вложениям (доходность инвестиций, сверхдешевые кредиты и пр.).

И достигаются эти проценты не только за счет инвестирования собранных денег, но и за счет средств, которые будут собираться с новых пайщиков в будущем. Исключен ... Читать дальше »

Просмотров: 824 | Добавил: zakon | Дата: 04.04.2013

  На сегодняшний день, по данным из открытых источников, без виз украинцы могут въезжать на территорию 42 стран мира.

            В частности, виз для граждан Украины не требуют 10 стран бывшего СССР: Азербайджан, Беларусь, Армения, Грузия, Казахстан, Кыргызстан, Молдова, Россия, Таджикиста ... Читать дальше »

Просмотров: 806 | Добавил: zakon | Дата: 29.03.2013

« 1 2 3 4 ... 6 7 »