Воскресенье, 05.05.2024, 18:12
Приветствую Вас, Гость | RSS
Меню сайта
Главная » Архив материалов

 Поняття юрист походить (від лат. Jus — право) — фахівець з правознавства, юридичних наук; практичний діяч у галузі права.

 Першими юристами можна назвати римських жерців — понтифіків. Колегія понтифіків (лат. Collegium Pontificum) — у Стародавньому Римі — вищий жрецький інститут царського і республіканського періоду, очолювався Великим понтифіком, який до III в. до н. е. вибирався з її членів. У Колегії зосереджувалося знання та зберігання сакрального права (ius pontificium), виробля ... Читать дальше »

Просмотров: 714 | Добавил: zakon | Дата: 24.03.2013

 Шахраї створили нову кримінальну схему, за якої можна продати чужу квартиру навіть без оригіналів документів.

Чергову аферу без жодного фізичного насильства, суто юридичну, нині намагається довести ошуканий, тепер уже колишній власник житла. Чоловікову квартиру один незнайомець віддав іншому за неіснуючі борги! Ані першого, ні другого справжній власник житла ніколи навіть в очі не бачив.

... Читать дальше »

Просмотров: 765 | Добавил: zakon | Дата: 24.03.2013

Вищий господарський суд України
Інформаційний лист
22 січня 2013 року №01-06/85/2013

 Про доповнення Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 15.03.2011 №01-06/249 «Про постанови Верховного Суду України, прийняті за результатами п ... Читать дальше »

Просмотров: 869 | Добавил: zakon | Дата: 19.03.2013

     Починаючи з 2009 року у громадян виникли проблеми з банками. Основною проблемою стали неправомірні дії банківських установ по збільшенню процентної ставки за користування кредитними коштами. До проблем позичальників додалась бездіяльність Національного Банку України, яка призвела до некерованого зростання курсу іноземних валют (долара, євро тощо) по відношенню до національної валюти, гривні.

   Але поза увагою проблем позичальників з банками, залишились проблеми, які виникли при отриманні кредиту в кредитних спілках.

    Безконтрольні дії з ... Читать дальше »

Просмотров: 786 | Добавил: zakon | Дата: 24.02.2013

Багато хто вважає, якщо суд виніс рішення про стягнення боргу, то результат  по одержанню коштів від боржника досягнуто. На жаль, це не так.  Одержання рішення суду це лише перший крок на шляху до повернення боргу. Наступний крок-примусове виконання рішення суду державною виконавчою службою. Практика свідчить, що на стадії примусового виконання рішення суду державною виконавчої службою,  одержати суму боргу не так вже й легко.  Це ускладнюється деякими причинами. По – перше, це адміністративний фактор. Згідно Закону України „Про виконавче провадження” виконання рішення суду здійснюється державним виконавцем. Однак, реальність така, що державний виконавець досить часто має велику завантаженість і тому вчинення всіх дій по виконанню дуже ускладнено. По-друге, це еко ... Читать дальше »

Просмотров: 652 | Добавил: zakon | Дата: 17.02.2013

     В конце января 2013 года НБУ разослал банкам киевского региона электронное уведомление, в котором акцентировал внимание на соблюдении требований валютного законодательства. Издав и выпустив этот предупредительный документ, НБУ признал массовое нарушение валютного законодательства украинскими банками при выдаче валютных кредитов.

  В приложении к документу был приведен перечень наиболее распространенных нарушений валютного законодательства и нормативно-правовых актов Национального банка Украины. Одно из таких нарушений – использование иностранной валюты на территории Украины как с ... Читать дальше »

Просмотров: 587 | Добавил: zakon | Дата: 11.02.2013

     Как найти клиента и как привести его в свою фирму? Этот вопрос всегда остается актуальным для представителей рынка юридических услуг. Клиенты – тот бесценный актив, без которого юридическая фирма никогда не сможет существовать. Именно поэтому поиски и привлечение клиентов – передовая задача в данной сфере профессиональных услуг.

... Читать дальше »

Просмотров: 2211 | Добавил: zakon | Дата: 07.02.2013

Жертвы профессии

Любая профессиональная деятельность придает лицам, ее осуществляющим, определенные качества. Влияние профессии на личность чаще всего касается специальностей, связанных с общением. Причем в наибольшей степени профессиональная деформация выражена у тех, кто работает с людьми, имеющими отклонения от нормы (физической, интеллектуальной, поведенческой). То есть, адвокаты, следователи, судьи и т.п. - в лидерах «профдеформированных».

... Читать дальше »

Просмотров: 749 | Добавил: zakon | Дата: 15.01.2013

З 1 січня 2013 року власники квартир площею понад 120 м2 і будинків житловою площею більше 250 м2 зобов’язані заплатити за кожен зайвий метр до 11,47 грн. на рік. Якщо ж площа квартири перевищує 240 м2, а будинку — 500 м2, то за кожен зайвий метр доведеться заплатити 30,97 грн. на рік. Юридичні особи платитимуть податок незалежно від площі житлових об’єктів.

Хто платить

... Читать дальше »

Просмотров: 1924 | Добавил: zakon | Дата: 11.01.2013

        Все чаще мы читаем на страницах интернет изданий или форумах, что из-за ям на дорогах многие попадают в ДТП. В этой ситуации все обошлось более менее счастливо. Водитель купил новое колесо, поставил запаску и отправился по своим делам. Но если бы автомобиль, после попадания в подобную яму вылетел на встречную полосу, то итог мог бы быть гораздо плачевнее. 

       Сегодня в нашу организацию обратилс ... Читать дальше »

Просмотров: 802 | Добавил: zakon | Дата: 06.01.2013

« 1 2 3 4 5 6 7 »