Суббота, 18.05.2024, 17:10
Приветствую Вас, Гость | RSS
Меню сайта
Главная » Архив материалов

     Сделан первый шаг к ликвидации, возможно, старейшей «офшорной утечки» капиталов из Украины. Кабинет Министров 5 ноября 2012 года одобрил проект Конвенции между Правительством Украины и Правительством Республики Кипр об избежании двойного налогообложения и предотвращении налоговых уклонений относительно налогов на доходы.

     Подписать соответствующие документы уполномочен Министр иностранных дел Константин Грищенко.

    ... Читать дальше »

Просмотров: 584 | Добавил: zakon | Дата: 11.11.2012

     Как известно, 18 января 2013 года вступит в силу новая редакция закона о банкротстве (Закон «О внесении изменений в Закон Украины «О восстановлении платежеспособности должника или признании его банкротом» №4212-VI).

     В реформировании данная отрасль законодательства нуждалась давно, поскольку действующий Закон имеет ряд существенных недочетов. В частности, к основным проблемам, с которыми сегодня сталкиваются участники процессов, связанным как с восстановлением платежеспособности, так и с признанием должника банкротом, являются длительность основных процедур, их затратность и низкий уровень т.н. индекса взыскания.

< ... Читать дальше »
Просмотров: 616 | Добавил: zakon | Дата: 11.11.2012

Така вказівка міститься в рішенні Кабінету Міністрів від 20.10.2011 (згідно з витягом із протоколу №76 засідання Уряду від 20.10.2011) і суперечить засадам публічності та прозорості влади.

 Звернувшись до Міністерства охорони здоров’я із запитом про доступ до публічної інформації, ЮК «Правовий Альянс» отримала відповідь, у якій зазначалось, що міністрам, керівникам інших центральних органів виконавчої влади наказа ... Читать дальше »

Просмотров: 694 | Добавил: zakon | Дата: 08.11.2012

I. Внести до Податкового кодексу України такі зміни:

1. У статті 173:

1) абзац другий пункту 173.1 замінити трьома абзацами такого змісту:

... Читать дальше »

Просмотров: 567 | Добавил: zakon | Дата: 02.11.2012

      Центром забезпечення єдності судової практики має стати Верховний Суд, а базуватися вона повинна на верховенстві права. Постанови пленумів судів — рудимент радянської епохи. Настав час, коли однаковість застосування норм права мають «диктувати» рішення обителей Феміди.

... Читать дальше »

Просмотров: 625 | Добавил: zakon | Дата: 28.10.2012

     Після того, як 28 жовтня о 20:00 двері дільниць для голосування для виборців закриються, для членів дільниць почнеться чи не найважчих етапів роботи – підрахунок голосів. Як він відбуватиметься, читайте далі.

     Порядок підрахунку голосів на виборах 28 жовтня визначається Законом України «Про вибори народних депутатів України» та постановою Центральної виборчої комісії від 20.09.12 р. № 1004 «Про Роз'яснення щодо порядку підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці та складення протоколів дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці після закінчення голосування на виборах народних депутатів України».

... Читать дальше »
Просмотров: 842 | Добавил: zakon | Дата: 26.10.2012

Житлова проблема в нашій державі, з урахуванням цін на нерухомість та відсутність масштабного будівництва, є досить актуальною практично для кожної людини. Надія отримати житло з житлового фонду державної (комунальної) власності є досить примарною, тому людей, які наважуються вирішити житлове питання, шляхом самостійного будування, збільшується з кожним роком. Досить часто, будівництво є самовільним, тобто без відповідних дозволів (будівельних проектів, порушеннями норм БНиП, будівництво на чужій земельні ділянці, тощо)  органів місцевого самоврядування і саме це зумовлює в подальшому оформлення (узаконення) самочинного будівництва, тобто закріплення за особою, яка вчинила самочинне будівництво, права власності на нерухоме майно. Діючий Цивільний кодекс України (ст. 376), передбачає визнання права в ... Читать дальше »

Просмотров: 760 | Добавил: zakon | Дата: 24.10.2012

У той час як увесь світ уважно стежив за подіями, викликаними появою в Інтернеті антиісламського фільму «Невинність мусульман», у Бразилії розгорівся скандал через образливі ролики. Там не спалювали посольства й не блокували YouTube, але голову місцевого підрозділу Google фактично змусили видалити з відеохостингу спірні матеріали.

     Бразильський суд, що займається с ... Читать дальше »

Просмотров: 481 | Добавил: zakon | Дата: 24.10.2012

     16 жовтня в першому читанні парламент ухвалив законопроект про продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення. Адже з наступного року така заборона мала припинити дію.

     Тепер, аби щороку не продовжувати дію мораторію, нардепи ухвалили, що заборона на купівлю-продаж земель сільскогосподарського призначення діятиме до набрання чинності законом про обіг сільськогосподарських земель.

... Читать дальше »

Просмотров: 637 | Добавил: zakon | Дата: 22.10.2012

Колегія суддів Верховного Суду України розглянувши в судовому засіданні справу за заявою Особи 6, Особи 7 про відстрочку виконання рішення Комсомольського районного суду м.Херсона від 18.03.2010 в справі за позовом заступника прокурора Суворовського району м.Херсона в інтересах держави в особі Відкритого акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» (далі — ВАТ «Державний ощадний банк України») до Особи 6, Особи 7 про стягнення заборгованості за кредитним договором за касаційною скаргою ВАТ «Державний ощадний банк України» на ухвалу Комсомольського районного суду м.Херсона від 18.06.2010 та ухвалу Апеляційного суду Херсонської області від 11.08.2010,

... Читать дальше »

Просмотров: 600 | Добавил: zakon | Дата: 19.10.2012

« 1 2 3 4 5 6 7 »